Jump to content

Shutter Button Not Working - Help~


Recommended Posts

Hi Everyone,

I just got my X-T2 yesterday and I was enjoying it mightily, messing with the settings, when suddenly the Shutter Button just stopped taking photos. Everything else seems to be working fine. The battery is charged and the screens are working well. But when I hit the shutter button, nothing. Can anyone assist me in troubleshooting? I'm in DC to take pics of all the activities, and I'm dying with this $2,000 black brick in my hands!

Link to post
Share on other sites

There are a number of things that this could be...聽

try taking the lens off and reseating it. If the camera thinks there is no lens mounted (and it's not set to "shoot without lens") it won't fire

but this is only the first thing that comes to mind.. you could also take the battery out or reset all the settings to default and see what happens

Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...

I have a X-T3 but now the shutter button doesn't work for video. Pictures no problem. What can I do? I did reset the camera, I did reset the camera but nothing works?聽

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...

Hello,

Same thing happend to me, my camera went without baterry and wen in started, the shutter didn't work... after some research,i came to that forum... it was a simple solution...

thanks guys.馃憤

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...
On 3/9/2019 at 6:06 PM, Weemoed said:

I have a X-T3 but now the shutter button doesn't work for video. Pictures no problem. What can I do? I did reset the camera, I did reset the camera but nothing works?聽

Same thing happening to me. Photos work. Even using the remote app I can record video by turning it on in my phone. But the button doesn鈥檛 work anymore. Did you find a solution?聽

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
On 9/22/2020 at 7:08 PM, Dchao1 said:

Same thing happening to me. Photos work. Even using the remote app I can record video by turning it on in my phone. But the button doesn鈥檛 work anymore. Did you find a solution?聽

same thing happened to me with my XT2...聽
I can take pictures just fine..聽
When I want to聽do a video I can do it with the remote app but NOT with the shutter button!聽

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Hello,

Found this thread from searching for that exact problem of being able to shoot photo but not video. It turns out I can shoot FHD, just not DCI or 4K. Check on yours if you can do this. Then it might be related to... hmm, the SD card perhaps? It might detect it might not catch up the writes? Haven't tried with my faster SD cards yet.

Play with the settings a bit and report back, please :)

Cheers

Link to post
Share on other sites
Alessandro

Hello, I have an XT 20 and I just got a new lens the Meike 28mm F/2.8.

With the kit lens all good now with this new one it doesn't聽shoot.聽

I've already tried to remove the lens, the sd card, the battery but still the same.

What can I do?

Thank you

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recommended Discussions



×
×
  • Create New...