Jump to content
Dogtog

E-X3 front dial question

Recommended Posts

Dogtog

I've have experience with the X-T2 and X-T3, but just got a new E-X3 and am having a problem with setting up the front dial. I usually shoot manual mode and let the ISO float via auto ISO. I change the aperture with the front dial (aperture ring set to "A") and SS with the rear command dial. On the front dial I can toggle between Aperture-Exposure Comp-ISO by pressing the front dial. Works fine on my other Fujis but on the E-X3 I can't change the aperture this way. The aperture value on the real screen is in orange. The exp.comp and iso via the front dial work fine.
Am I missing something?
Thanks in advance
Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dogtog

So far nobody has chimed in with advice or comment. After spending more time with the X-E3 now, I'm realizing (unlike the X-T3)  I can only use the front dial to control aperture on lenses without aperture rings. My frustration arose because I usually use primes with aperture rings.  Oh well. I hope this gets addressed with the next firmware upgrade so I don't have to wrestle with my stubborn muscle memory each time I switch between cameras. Any of you in the grey haired demographic know what I'm talking about.

Thanks for the opportunity to whine.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recommended Discussions



×
×
  • Create New...